Düşünce Denizi

Yabancılara KDV muafiyetli banka kartı uygulaması…

Vatandaşı düşünen yok, yabancıyı düşünen çok… Biz verelim %18 KDV’leri… onlar vermesin. ..

Hangi ülkede biz böyle birşeyden yararlanabiliyoruz? Yararlanabiliyorsak, ancak “karşılıklılık” prensibi içinde uygulanması gereken bir şey değil midir bu! Ayrıca, bizde böyle bir uygulama söz konusu olduğunda değme açıkgöz bir yabancı tanıdık buluverir, alışverişi de ona bir güzel yaptırıverir, kim tespit edecek son kullanıcısı kim diye? Sonuçta bizim elde edeceğimiz bir koca gedik daha olur, vergi kaybı açısından… Başka düşüncesi olan var mı bilmiyorum ama aşağıda yazıyı sizler için alıntılıyorum:

“Türkiye’de yerleşik yabancıların mal ve hizmet alımlarında KDV muafiyetinden yararlanması için Dışişleri Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı tarafından “KDV Muafiyetli Banka Kartı” uygulamasının başlatılacağı bildirildi. Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, Dışişleri Bakanlığı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin (TOBB) tüm odalara uygulamanın detaylarıyla ilgili bilgilendirme yaptığını belirterek, yeni uygulamayla ilgili açıklamalarda bulundu.

Yeni uygulamayla Türkiye’de yerleşik yabancı misyonun, her türlü mal ve hizmet alımında KDV muafiyetinden yararlanabilmesi için Bakanlıkla sözleşme imzalayan tek banka olan Akbank’ta vadesiz YTL mevduat hesabı açtırarak KDV Muafiyet Kartı alması gerektiğini belirten Saka, şunları kaydetti:

“Kart, yurtiçi ve yurtdışındaki maestro ağı içinde yer alan tüm üye iş yerlerinden alışveriş yapılması imkanını tanımaktadır. Banka kartıyla KDV’den muaf olarak yapılacak alışverişlerde, misyon mensuplarının yabancı misyon personeli kimlik kartlarını yanlarında bulundurmaları ve alışveriş esnasında banka kartlarıyla birlikte ibraz etmeleri gerekiyor. Dışişleri Bakanlığı ve TOBB’dan edinilen bilgilere göre kartların dağıtımı Aralık ayı içinde tamamlanarak, uygulamaya 1 Ocak 2007 tarihinde başlanacak.”

(AA)

13 Kasım 2006 - Posted by | Siyasal hayat, Uncategorized

Henüz yorum yapılmamış.

Yorum bırakın